Selvtests

Psykologiske tests

På denne side vil du finde et udvalg af selvtests, som er designet til at hjælpe dig med at få en bedre forståelse af dine følelsesmæssige tilstande og kan fungere som et første skridt i retning af at forbedre dit velbefindende.

Det er vigtigt at bemærke, at disse tests ikke erstatter en professionel vurdering eller diagnose, men de kan give dig et indledende indblik i, hvordan du har det følelsesmæssigt her og nu.

Stresstesten på siden er udarbejdet på baggrund af overlæge Bo Netterstrøms stresstest, og baserer sig på 24 spørgsmål der tager udgangspunkt i dine fysiske, psykiske og adfærdsmæssige symptomer på stress.

De resterende tests er udarbejdet ved hjælp af et AI testværktøj, med udgangspunkt i de symptomer, der sædvanligvis følger med de forskellige tilstande.

Tanker, efter du har fået dine testresultater

Dine testresultater kan måske afføde nogle tanker, om hvorvidt "der er noget galt med dig", eller du kan blive overrasket over dit resultat. Først og fremmest er det vigtigt, endnu engang at understrege, at testene på siden her, ikke skal ses som et pålideligt diagnoseværktøj.

Hvis du får en høj score, som overrasker dig, er det en god idé at blive nysgerrig på, hvorfor mon du har det sådan? Du kan fx spørge dig selv, hvornår du begyndte at være trist, bange eller føle dig særligt presset.
Hvis du ikke kan huske hvornår dine symptomer startede, kunne en anden mulighed være, at prøve at huske, hvornår du sidst følte dig glad? Og hvad skete der bagefter?

På den måde kan du måske pejle dig ind på, hvad det er, dine følelser forsøger at fortælle dig, eller hvad der er årsagen bag dem. Hvis du ikke oplever en naturlig bedring eller føler dig bedre tilpas ved at dele med nære venner eller familie, er det en god idé at overveje at søge professionel hjælp hos din læge eller en psykolog. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at booke en tid til samtaleterapi i klinikken her, hvor vi sammen kan udforske dine følelser og bekymringer og arbejde på at skabe balance og trivsel i dit liv.

Det er vigtigt at prioritere din mentale sundhed og finde de nødvendige ressourcer til at styrke dit generelle velbefindende, da det kan tære på en mere end man umiddelbart tror, hvis man kronisk går rundt med ondt i sindet.

Selvmordstruet?

Hvis du oplever at have det så slemt, at du har selvmordtanker, er det rigtigt vigtigt at søge hjælp med det samme. Du kan fx kontakte livslinjen via chat eller telefon her: https://www.livslinien.dk/raadgivning/telefonraadgivning

Eller du kan fortælle det til mennesker i dit netværk, din egen læge, eller kontakte en psykiatrisk akutmodtagelse.
For Region Hovedstaden kan du se kontaktoplysninger her: https://laegevagten.dk/region/hovedstaden/psykiatri
For Region Sjælland, kan du se kontaktoplysning her: https://www.regionsjaelland.dk/sundhed/akuthjaelp/psykiatriske-akutmodtagelser

Du bestemmer selv, hvilken hjælp der føles mest rigtig for dig. Det vigtigste er, at du ikke går med dine tanker alene, men får dem delt med nogen.

Psykolog Natasha Todorovic Juhl

Du er også altid velkommen til at kontakte mig via formularen her

Eller du kan sende mig en mail på: kontakt@frihedssind.dk 

Eller en sms på: +45 53 76 07 19

Og hvis du ønsker at booke en tid, kan du gøre det her